PRODUKTER VI TILBYDER   REFERENCER KONTAKT
 
     
   
 
 

 

Opbygning af tagterrasser - det er svært at bryde en gammel vane

I mange år har det været almindeligt at etablere tagterrasser på samme måde som vi kender det fra haven - altså med gruslag og fliser. Med tiden er den teknik heldigvis på vej væk og den hævede tagterrasse på flisefødder er ved at finde indpas hos arkitekter og entreprenører med alle de fordele som den løsning medfører - bl.a. bedre dræning, lettere vedligeholdelse og mindre tryk på taget.

 

Næste skridt er at kigge forbi betonflisen. I dag bliver langt hovedparten af tagterrasser opbygget med betonfliser og i nogle tilfælde med træ. Sjældent ser man en tagterrasse opbygget med keramiske fliser selvom løsningen på alle områder er bedre og mest økonomisk på længere sigt.

 

Prisen eller den rigtige løsning

Keramiske fliser er på alle områder end bedre løsning end den traditionelle betonflise, på nær et - prisen. En keramisk flise er dyrere i indkøb, men er billigere i montagepris. Prisforskellen udlignes over en periode, bl.a. grundet mindre vedligeholdelse. Holdbarheden på en keramisk flise er langt bedre og den skifter ikke udseende over en årrække på samme måde som betonflisen. En keramisk flise er skridsikker, ridsefast og har langt større brudstyrke - så hvorfor vælger man så en løsning med en betonflise ? I langt de fleste tilfælde er det prisen der er den afgørende faktor, men er en løsning med keramiske fliser så meget dyrere ? En keramisk flise er mere end 4 gange så dyr som en betonflise, men projektprisen udlignes med en stor besparelse på montage, antal flisefødder og logistik.

Priseksempel

Eksempel med 40x40x6 betonflise / 60x60x2 keramisk flise

På et projekt med en tagterrasse på 100 m2 vil der være en besparelse på omkring 45% på flisefødder og ca. 50% på montagen og prisen vil derfor kun blive omkring kr. 130,00 dyrere pr. m2 ved at vælge en keramisk fliseløsning.

På længere sigt vil besparelsen på bl.a. vedligeholdelse, udligne den prisforskel.

Løsningen vil desuden lette tagkonstruktionen for 8.896 kg.

 

Fordele ved keramiske fliser

· Skridsikre
Fliserne er skridsikre iht. DIN 51130-51097

· Vaskbare
Flisen er vaskbar og tåler næsten alle former væske

· Ridsefaste
Fliserne er gennemfarvede og kan derfor tåle ridser

· Frostsikre
Fliserne er frostsikre iht. ISO 10545-12

· Stor brudstyrke
Flisens brudstyrke er >500 kg/cm2 iht. ISO 10545-4

· Optager ikke fugt
Fliserne optager < 0,1% fugt iht. ISO 10545-3

· Tåler højtryksrensning
Modsat den traditionelle betonflise, tåler en keramisk flise at blive højtryksrenset

· Tåler saltning om vinteren
En keramisk flise tåler almindeligt vejsalt

· Vægt
En løsning med keramiske fliser vil lette tagkonstruktionen med omkring 90 kg/m2.

· Æstetik
Keramiske fliser giver større mulighed for at blande farver og fremtræder generelt mere æstetisk.

· Formstabile
Keramiske fliser er målfaste og formstabile.

· Holdbarhed
Den lange holdbarhed gør det til en fornuftig økonomisk løsning.

· Håndtering
Vægten gør det muligt at montere f.eks. 60x60 fliser uden brug af maskinel

 

TagTerrassen.dk garanterer for kvaliteten.

Vi udvælger nøje vores leverandører af fliser og for at vi kan garantere for kvaliteten følger vi udviklingen på markedet. Vores foretrukne leverandører er fra Italien som har tradition og ekspertise indenfor natursten og keramiske fliser. Fliserne brændes ved høje temperaturer for at give den høje hærdning, gøre dem frostsikre og gøre dem modstandsdygtige mod væsker og andet som normalt misfarver fliser. 

Keramiske fliser laves i mange forskellige farver og med flere forskellige typer overflade. Det giver langt større mulighed for at lave flotte og kreative tagterrasser end med den traditionelle betonflise.

Keramiske fliser har en langt større brudstyrke og kan derfor, selv på flisefødder, benyttes til f.eks. parkering af biler. Evt. oliespild kan vaskes bort med almindelige rengøringsmidler.

Konklusion

En tagterrasse med keramiske fliser kan tåle alt! Fliserne er frostsikre og resistente overfor salt, mos, alger og så er de syrefaste. De kan højtryksrenses og har en skridsikker overflade.

Fliserne er målfaste og elegante og de udstråler en enestående god kvalitet. Fliserne er fuld hårdføre og kan med fordel anvendes på tagterrasser eller endda i en ind-kørsel, de kan faktisk anvendes overalt og så holder de til det hele!

Kort sagt, den ideelle flise, skabt af menneskehænder og i en kvalitet og med et udseende som vil gøre enhver tagterrasse til et unikt og udsøgt areal.

 

Kontakt TagTerrassen.dk for nærmere information og rådgivning omkring opbygning af tagterrasser. 
Vi yder også råd og vejledning til valg af de helt rigtige materialer, for at kunden opnår det optimale resultat.

 Kontakt TagTerrassen.dk på tlf.: 59 26 23 23 eller e-mail: kontakt@tagterrassen.dk

 

 

 
 

 TagTerrassen.dk   -   det er dejligt at være ovenpå.

 
 

TagTerrassen.dk

Tissøvej 7 , 4470 Svebølle

Tlf.: 59 26 23 23

Mobil: 23 37 72 43

E-mail: kontakt@tagterrassen.dk